Setiap gambar pasti ada ceritanya.....

By: doubleu kayes

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Jan-2007 13:10 Email | Share | | Bookmark
Menara Senget

Menara
Assalamualaikum...

Terima kasih kepada semua yang datang melawat dan menjenguk fotopages saya yang tak seberapa nie...Hari nie sebenarnya tak der gambar apa yang hendak di tonjolkan .....Just gambar menara masjid kat johor....Kenapa tajuk dia menara senget...sebab gambar nie senget...bukan menara yang senget ....hehehhee....Sekali lagi terima kasih kepada semua2 yang hadir kerana sudi memberi komen, pandangan dan kritikan kepada gambar2 yang saya postkan disini...Bagi saya komen2 dan kritikkan2 saudara/saudari adalah sumber pelajaran kepada saya.....Kerana melalui saudara saudari lah saya banyak mendapat pelajaran mengenai photography....Terima kasih sekali lagi....



Data Exiff

Color/bw: Black and white
Flash used: No
Focal length: 18.0mm
CCD width: 6.57mm
Exposure time: 0.0031 s (1/320)
Aperture: f/9.0
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix
Exposure: Manual


Post Processing

Desaturated
Typo (trademark)
Frame


Wednesday, 24-Jan-2007 12:41 Email | Share | | Bookmark
Haiwan lagi......

Sang singa
Assalamualaikum....

Rasanya kali nie dah 3 entry saya memaparkan gambar haiwan.....Mesti kawan2 semua dah bosan melihatnya kan......Insyallah ada masa dan kesempatan nanti saya cuba keluar untuk mencari gambar2 yang menarik lagi untuk tatapan kawan2 sekalian..Gambar singa betina nie saya ambil masa saya jejalan ke zoo satu ketika dulu...same time same place dengan gambar bangau dan monyet tuh.....so malas nak menulis hari nie sangat sebab tak berapa sihat ....Sakit kepala...Jadi tataplah dan berilah komen yer.....Terima kasih



Exif Data

Flash used: No
Focal length: 300.0mm
CCD width: 6.58mm
Exposure time: 0.0020 s (1/500)
Aperture: f/5.6
ISO equiv.: 200
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix


Post Processing

Hue/Saturation
Level
Typo and Frame


Quote:
Ps : Korang jangan takut ...Dia jinak dan tak makan orang walaupun mata dia tengah tengok korang....Hahahahha


Tuesday, 23-Jan-2007 12:59 Email | Share | | Bookmark
Jangan Merajuk Sayang

Jangan Merajuk Sayang
Assalamualaikum...

Hari nie tak der apa nak di pertontonkan kepada anda semua...Just gambar 2 ekor burung gembala kerbau....Melalui gambar ini saya membuat satu tajuk iaitu "Jangan Merajuk Sayang" ..Kenapa saya memilih tajuk ini....Kerana reaksi dua ekor burung itu mengingatkan saya kepada pasangan yang sedang bergaduh, bertengkar dan sebagainya tiba tiba merajuk dan salah seorangnya pasti akan memujuk.....So apa pendapat kawan2 semua...Adakah apa yang ingin saya sampaikan ini tercapai atau sebaliknya....Komen2 dan kritikan dari anda amatlah saya hargai...Terima kasih terlebih dahulu dari saya untuk anda....



Exif Data

Flash used: No
Focal length: 265.0mm
CCD width: 6.58mm
Exposure time: 0.0020 s (1/500)
Aperture: f/5.6
ISO equiv.: 400
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix


Post Processing

Nil.Just typo and frame


Monday, 22-Jan-2007 13:08 Email | Share | | Bookmark
Gambar Haiwan

Bangau
Monyet
Bangau lagi
Assalamualaikum kawan2....

Hari nie malas nak letak gambar org dah....Nak letak gambar haiwan lak.....Asyik gambar2 org ngan benda2 jer ...Bosan gak kan... Nie gambar lama2 dulu masa jalan2 pergi zoo...So sempat ler capture sikit2 gambar haiwan kat dalam zoo nie...Terlebih dahulu ucapan terima kasih kepada semua yang sudi memberi komen2 membina kepada gambar2 saya yang saya postkan sebelum...Tak kurang juga yang sekadar datang melawat dan menjenguk.....Terima kasih sekali lagi.....So sudilah melihat serta meninggalkan komen untuk gambar di bawah nie...

1.Gambar Bangau (Bangau Jenis Apa Tak Tahu)



Exif Data

Flash used: No
Focal length: 110.0mm
CCD width: 6.57mm
Exposure time: 0.0020 s (1/500)
Aperture: f/5.0
ISO equiv.: 400
Whitebalance: Auto


Post Processing

Brightness/Contrast
Typo
Frame


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Gambar Monyet Dalam Sangkar



Exif Data


Flash used: No
Focal length: 90.0mm
CCD width: 6.58mm
Exposure time: 0.0020 s (1/500)
Aperture: f/4.5
ISO equiv.: 400
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix


Post Processing

Brightness/Contrast
Typo
Frame


Saturday, 20-Jan-2007 15:36 Email | Share | | Bookmark
Getah & Rumah Kampung

Getah
Rumah Kampung
Rumah Kampung (Edit)
Assalamualaikum Kawan2 Semua,

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah 1428 Hijrah....Rasanya masih belum terlambat bagi saya untuk menyampaikannya....Semoga hidup kita semua lebih bermakna dan berubah kearah yang lebih baik di tahun baru ini.Insyallah..

Hari ini saya keluarkan lagi gambar2 lama dari album(hard disk) saya untuk tatapan anda...Gambar ini di ambil ketika saya berjalan2 di sebuah kampung di Negeri Johor...Kawasan pagoh kalau tak silap saya.....Gambar ini hanya di ambil menggunakan PnS (Point and Shoot) iaitu camera Olympus Mju 810.....Tetapi telah di buat post processing kedalam Black n White...Di harap anda yang menatapnya dapatlah meninggalkan komen atau kritikkan kepada gambar nie...Kot2 ada yang tak kena dan boleh di perbaiki lagi...

1. Gambar Getah (Di ambil kat kawasan ladang getah)



Data Gambar

Camera make: OLYMPUS IMAGING CORP.
Camera model: u810/S810
Flash used: No
Focal length: 7.4mm equivalent 42.4mm for 35mm camera
Digital Zoom: 1.400x
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/2.8
ISO equiv.: 160
Whitebalance: Auto


Post Processing

Desaturated
Typo
Frame.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Gambar Rumah Kg



Data Gambar

Camera make: OLYMPUS IMAGING CORP.
Camera model: u810/S810
Flash used: No
Focal length: 7.4mm equivalent 42.4mm for 35mm camera
Exposure time: 0.0050 s (1/200)
Aperture: f/8.0
ISO equiv.: 64
Whitebalance: Auto


Post Processing

Desaturated
Typo
Frame.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Gambar Rumah Kg (After Some Minor Editing)

Quote:
Terima kasih atas komen anda semua...Melalui komen anda saya telah membuat sedikit editing..Betul apa yang ada katakan ...Detail rumah itu hilang disebabkan gambar di ambil sewaktu panas yang terik...Seeloknya gambar ini diambil pada waktu pagi untuk menyerlahkan lagi detail dan kecantikkannya...Komen anda telah membuatkan saya lebih belajar...terima kasih sekali lagi...Saya nie pemalas sikit sebenarnya bab2 post processing (editing)...Lama2 tak minat...Cukupler edit setakat 4-5minit jer...Itu kekadang gambar tak cantik dan terlepas pandang...Hehehehheh




Data Gambar

Same as above

Additional Post Processing

Highlight/Shadow
Desaturated
Typo
Frame.


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net