Setiap gambar pasti ada ceritanya.....

By: doubleu kayes

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Jan-2007 13:33 Email | Share | | Bookmark
Riang Ria Di Kampung Halaman

Riang Ria
Assalamualaikum....

Hari ni sekali lagi saya postkan gambar2 lama untuk tatapan anda.....Tak tahu nak tulis apa sebenarnya hari nie...Just nak tunjukkan keseronokkan anak2 bermain bunga api dengan riangnya...Mungkin gambar ini bukan lah yang terbaik daripada yang terbaik....So sudilah kiranya anda memberi sedikit komen dan pendapat mengenai gambar kali ini.....So dapat kita sama2 belajar yang mana kurang dan yang mana lebih....saya belajar anda pun dapat belajar...Yukk kita sama2 belajar.....



Data Gambar

ISO 400
Shutter 4 sec
Aperature F10
Focal Length 18.0mm
White Balance Auto
Flash not fired
Using Tripod

Post Processing
Hue/Saturation
Contrast
Typo
Frame







Thursday, 18-Jan-2007 12:12 Email | Share | | Bookmark
Gembira Atau Sedih

Gembira atau Sedih
Assalamualaikum w.b.t,

Hari ini sekali lagi saya uploadkan gambar2 lama dari hard disk saya untuk tatapan anda semua....Maaf lah kerana belum berkesempatan lagi untuk mengambil gambar2 terbaru kerana sibuk dengan tugas harian saya di sini..Di harap sudilah anda memberi pandangan, komen, pendapat, kritikan, buah fikiran dan apa saja yang anda dapat rasakan melalui gambar yang di persembahkan oleh saya ini....Melalui andalah saya dapat belajar dan terus belajar untuk memahirkan diri.....Insyallah.....



Keterangan Gambar

DSLR at ISO 400
Handheld
Flash fired with difusser - TTL
1/60 sec at F4
Focal Length at 18mm
White Balance Auto



Processing - (Sesuka Hati Jer Nie)

Level
Hue/Saturation
Color Balance
Grain Effect
Typo
Frame


Tuesday, 16-Jan-2007 12:31 Email | Share | | Bookmark
Di Kala Senja

Di kala senja....
Assalamualaikum,

First of all nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada anda semua kerana sudi melawat fotopages serta memberi pandangan, pendapat dan juga memuji gambar2 yang saya postkan di sini...Sebenarnya kebanyakkan gambar-gambar saya di sini bukanlah dari gambar2 yang terbaru yang saya ambil...tetapi gambar2 lama yang saya selongkar balik daripada hard disk saya....apa jua gambar yang saya ambil tidak pernah saya memadamnya atau membuangnya...walaupun gambar itu blur, tak jadi, tak cantik dan sebagainya, saya tetap akan menyimpannya...Kerana apabila gambar tersebut dipadam maka bagi saya terpadamlah kenangan itu dan untuk berpatah balik amatlah mustahil dan tidak mungkin akan berlaku....

Di bawah ini gambar terbaru yang saya rakamkan ketika saya di Danga Bay bertemu kawan2 dari candidsydrome.com. Gambar tersebut di ambil ketika saya menunggu ke hadiran mereka ....Sementara menunggu saya snap lah skit menggunakan PnS saya nie....di bawah adalah hasilnya....



Keterangan Gambar

Exposure : 1/320s at f/8
ISO : 64
Focal length : 7.4mm equivalent 42.4mm for 35mm camera film
Flash : Did not Fire
WB : Auto

Editing : Frame and typo only. Originally from camera


Friday, 12-Jan-2007 16:09 Email | Share | | Bookmark
Hi Key Image

It is Hi Key Image's?
Hari nie tak nak ada cerita kat gambar...Just nak tunjukkan gambar Hi key.......entah betul entah tidak aku pun tak tahu......Apa yang aku paham hi key nie dimana image dia 70% white and 30% black......Kalau salah tolong ler beritahu yerkk kawan2 ...Kawan budak baru belajar dan akan terus belajar.....Hope komen2 daripada kawan2 semua dapat membantu saya.....



Process Hi key (PS)

1. Channel Mixer
2. Soft light
3. Curves
4 Channel Mixer again
5. Duplicate Pic
6. Gaussian Blur
7. Soft light again
8. Opacity
End


Thursday, 11-Jan-2007 12:19 Email | Share | | Bookmark
Engkaulah sahabat engkaulah kawan

Sahabat/Kawan
Rasanya semua org mempunyai kawan di dunia ini. Samada kawan yang baik ataupun yang jahat. Kadang kawan dapat menolong kita di kala kita dalam kesusahan.Dan adakala kawan juga akan menyusahkan kita. Jadi bagaimana dengan anda?



Keterangan Gambar :

Handheld at ISO 800
WB AUTO
Shutter at 1/60
Aperature at f1.8
Focal length at 50mm
Flash Fired


Quote:
En Nuar : Hope en dapat tinggalkan link utnuk saya melawat kembali FP En...saya nie pelupa kalau tak der link...Hehhehe


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net