Setiap gambar pasti ada ceritanya.....

By: doubleu kayes

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jan-2007 11:56 Email | Share | | Bookmark
Aku Ingin Kau Tahu

Aku Ingin kau tahu
Aku ingin kau tahu bahawa ku selalu memujamu,
Tanpamu sepinya waktu,
Merantai Hati,
Oh Bayangmu seakan-akan,


Diatas adalah salah satu rangkap lagu yang begitu popular daripada Indonesia nyanyian Once. Tajuk lagunya ialah Dealova. Sebenarnya sengaja saya meletakkan serangkap lagu tersebut kedalam gambar makcik yang berumur ini. Mungkin anda tertanya kenapa saya tidak meletakkan kepada gambar wanita/lelaki yang cantik dan muda.Kerana saya percaya ramai diantara anda suka menyanyikan dan menyampaikan lagu ini kepada kekasih hati. Bukanlah saya tidak suka kepada kecantikkan atau keindahan. Tetapi sengaja saya meletakkan kedalam gambar ini untuk mengingatkan dan memberitahu kepada diri saya bahawa saya amat menyanyangi ibu/emak/ummi saya dan memujanya kerana kasih sayangnya selama membesarkan saya walaupun saya telah pun berkahwin dan mempunyai keluarga.



PS: Untuk pengetahuan semua, gambar ini bukanlah gambar ibu saya.


Sunday, 7-Jan-2007 10:39 Email | Share | | Bookmark
Access

Access
Sesaja gatal sikit tangan try buat close up pic....Nie gambar pintu rumah aku....Apapun sudilah kira nya kawan2 kasi pendapat dan pandangan untuk memantapkan lagi seni fotografi saya....Segala apa jua pandangan anda di dahulukan dengan Terima Kasih,.....



http://www.egoldmalaysia.com/idevaffiliate/idevaffiliate.php?id=810


Saturday, 6-Jan-2007 13:18 Email | Share | | Bookmark
Menuju Alam Bahagia...

Menuju Alam Bahagia
Gambar Perkahwinan....Sebenarnya malas nak upload gambar kahwin kat sini...Lagipun dah banyak sangat gambar2 kahwin dari member2 fotopages kita yang lain di sini.....Gambar yang di paparkan ini adalah gambar daripada salah satu jobs aku untuk wedding ....Tapi bagi aku gambar nie aku tak berapa minat...Mungkin sebab angle dan composition dia yang kurang menarik(aku gak yang amik..hehhehe).....So aku buatlah sikit post processing (editing) yang mengambil masa dalam 5-7 minit....Yang lama sebenarnya kat tulisan (typo) jer......Kalau tak der typo maybe 3 minit leh siap kot....So tengoklah dan kalau sudi kritik + kutuk + komen + apa2 jerlah ........Apa yang anda semua tinggalkan dan tulis di sini amatlah di hargai....Sekian dulu untuk hari nie...Nanti update lagi...



P/S : Jangan betulkan screen PC anda. Gambar ini di edit gelap sedikit daripada asal.


Friday, 5-Jan-2007 00:26 Email | Share | | Bookmark
Penat

Aku Kepenatan
Gambar nie gambar member yang tertido di ofis sewaktu rehat kerana kepenatan......Mungkin dia penat kerana bekerja dan mungkin dia penat kerana melayan anak2 di rumah setelah pulang dari kerja..Ataupun mungkin dia penat kerana menyambung kerja2 pejabatnya di rumah....tetapi itulah rutin kehidupan setiap insan yang bernama manusia...



P/S : Gambar di ambil menggunakan Olympus Mju 810


Thursday, 4-Jan-2007 01:21 Email | Share | | Bookmark
Accident @ Kemalangan

Nasib Sebuah Kereta
Tempoh hari masa aku on the way balik rumah tetiba aku terserempak dengan satu accident melibatkan sebuah kereta iswara....Perkara ini berlaku di depan mata aku sendiri...Nasib baiklah pemandu tidak apa dan selamat...Cuma kereta jer lah yang termasuk dalam longkang di tepi jalan.....Kejadian nie berlaku semasa hujan lebat yang melanda malaysia.....Apa yang aku boleh tafsirkan dari tempat berlakunya kejadian nie...Kereta yang di pandu oleh pemandu tersebut bergerak dalam keadaan laju dan terlanggar lopak air yang melintas jalan menyebabkan keretanya berpusing dan terbabas ......Alhamdulillah tiada apa2 kecederaan teruk yang berlaku...Jadi berhati2 lah di jalanraya ......





P/S : Gambar di ambil menggunakan PnS Olympus Mju 810 dan di ambil ketika waktu hujan.


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net